وینچ دستی کلاچ دار با گردش یک اهرم متصل به وینچ و بکار گیری یک ابزار کشنده مانند سیم بکسل یا زنجیر به کشش و انتقال بار بر روی سطوح و یا حتی لیفتینگ بار می پردازد. وینچ دستی کلاچ دار دارای سرعت عمل مناسب تری نسبت به وینچ دستی معمولی بالاخص در انتقال بار به سمت پایین سطوح شیب دار می باشد چرا که به راحتی با کلاچ گیری بدون گردش دسته اهرم به انتقال بار می پردازد. وینچ دستی کلاچ دار اغلب از سیم بکسل بعنوان عامل کشنده استفاده می کند اما در مواردی نمونه های زنجیری و یا حتی تسمه بار از آن نیز بکار می رود. ظرفیت وزنی این سری از وینچ ها میزان حداکثری 10 تن را دارد.
وینچ های دستی به دلیل ساختار محکمی که دارند معروف هستند وینچ دستی را می توان به عنوان وینچ بالا بر یا وینچ کشنده استفاده کرد وینچ دستی های با کیفیت مجهز به سیستم ترمز فشار بارهستند این ترمز در هنگام بالا بردن بار یا پایین آوردن بار را در هر ارتفاع مورد نیاز نگه می دارند این وینچ های دستی دارای یکی
از بهترین سیستمهای ترمز هستند که در آن 50 درصد ترمز گیری توسط اصطکاک در چرخنده انجام می شود این امر بار فشاری ترمز را کاهش می دهد ظرفیت بار بر اساس اولین لایه سیم روی درام محاسبه می شود وینچ ها را می توان به صورت دستی استفاده کرد در نتیجه در همجا قبال استفاده می باشند مانند دریا
وینچ ها هم بصورت زنجیری و هم بصورت سیم بکسلی تولید می شوند. در واقع وینچ های برقی زنجیری اغلب دارای کاربری دریایی هستند و در لنگر کشی کشتی ها مورد استفاده قرار می گیرند. وینچ های بالابر ساختمانی که برای حمل مصالح مورد استفاده قرار می گیرند اغلب از نوع سیم بکسلی هستند.
وینچ های دریایی که از زنجیر فولادی وزنجیر لنگر در اتصال خود استفاده می کنند اغلب از نوع سه فاز هستند. این در حالی است که وینچ های برقی بالابر ساختمانی از نوع تک فاز با ظرفیت وزنی 100 کیلوگرم الی 1 تن تولید می شوند. ساختار سیم بکسل اتصالی بر رویوینچ های بالابر بر حسب تناژ و موارد کاربری متفاوت می باشد. بر روی وینچ های بالابر ساختمانی اغلب از سیم بکسل های 6 رشته بصورت 6X19 , 6X37 استفاده می شود. در برخی از موارد که ارتفاع لیفتینگ بار توسط وینچ به بالای 10 متر می رسد از ساختار های سیم بکسل نتاب نیز بر روی وینچ ها استفاده می شود.